D-VITAMIN

D-VITAMIN
2 800 Ft
D – VITAMIN tabletta 100 NE kutyáknak és macskáknakÁllatorvosok által kifejlesztett kiegészítő eledel a kedvenceknek az egészséges csont- és fogszerkezet kialakulásáért és fenntartásáért.A D-vitamin pozitív hatásai:

Kölyökkutyák egészséges csontozatának és fogazatának kialakulása és megtartása
Támogatja az immunrendszer működését
Sejtanyagcserére kifejtett hatásai révén csökkentheti a rosszindulatú betegségek kialakulásának kockázatát
Támogatja a szívizom működését


A D-vitamin zsírban oldódó, un. szteránvázas hormon, mely a szervezetben raktározódik.

Jelenléte döntő jelentőségű a csontok növekedése és fejlődése során. Elősegíti a kalcium és foszfor felszívódását a bélcsatornából. Az egyik legfontosabb csontépítő, illetve a fogak egészséges fejlődéséhez is hozzájárul.
D-vitamin nélkül nem létezik erős csontozat, fogazat. Hiánya angolkórt, a csontok törékenységét, a fogak romlását okozza.

A D-vitaminhiány leginkább a kölyökkutyákat érinti. Ha a kölykök, – különösen a gyors fejlődésű, nagytestű fajták – nem jutnak elegendő D-vitamint tartalmazó élelemhez, táplálékuk nem tartalmaz elég meszet és foszfort, illetve a szóban forgó két ásványi anyag egymáshoz való aránya nem megfelelő, az állatok lassabban fejlődnek. A végtagcsontok növekedése lassú, súlyosabb esetben a csöves csontok elgörbülnek, ízületi végük megvastagodik és fogazatuk is hiányosan fejlődnek ki. Előfordulhat, hogy már az anyakutya sem kap elegendő D-vitamint a vemhesség ideje alatt. Ezért is fontos a vemhes szukák megfelelő D-vitamin és ásványi anyagellátásának biztosítása.

Egy nem megfelelő összetételű táppal etetett kutya megjelenése árulkodhat az etetésbeli hiányosságokról. Ugyanakkor előfordul az is, hogy a kedvenceknek az ideális táppal való etetés mellett is szüksége lehet egyéb táplálékkiegészítőkre, vitaminokra vagy ásványi anyagokra egészségük megőrzése érdekében.

Az utóbbi években komolyabb kutatások folytak a D-vitamin hiánybetegségeivel kapcsolatban. Az orvosok megerősítették, hogy ez a vitamin nemcsak a szervezet csontképzését befolyásolja, hanem más területeken is fontos szerepe van, sokkal inkább hormonnak tekinthető, mint egyszerű vitaminnak.

A D-vitamin bizonyítottan erősíti és támogatja az immunrendszer működését, segíti a szervezet harcát a különböző körokozók ellen.
Hiánya esetén a szervezet védtelenebb a különböző fertőzések ellen.

Kutyákon és macskákon végzett kutatások igazolták, hogy az alacsony D-vitaminszint elősegíti egyes rosszindulatú megbetegedések kialakulásának kockázatát.
Vizsgálatokkal igazolt, (Robert.J.Silver DVM Vitamin D: The preventativ solution), hogy a D-vitamin gátolja egyes daganatsejtek szaporodását, burjánzását, így tumor megelőzésben is kiemelkedő a szerepe.

Számos kutatási adat látott már napvilágot arról, hogy a D-vitamin csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
Elégtelen D-vitamin-ellátottság következtében nő a szív és érrendszeri megbetegedések gyakorisága.Összetétel: D3-vitamin (kolekalciferol) 100 NE/tabletta, frukto-oligoszacharidok (FOS)Hogyan kell beadni ezt a terméket?

Az ízesített tablettát az állatok általában önként, szívesen elfogyasztják.

A tablettát lehet közvetlenül az állatnak adni, ill. az ételébe keverni.

Ajánlott 6 – 12 héten keresztül adagolni.Adagolás:

Kutya és macska 1 tabletta/ állat/ napKiszerelés: 100 tabletta / doboz
Adatok
Cikkszám
BV06