E-VITAMIN

E-VITAMIN
1 800 Ft
E-VITAMIN immunerősítő és antioxidáns tabletta kutyáknak, macskáknakÁllatorvosok által kifejlesztett antioxidáns és immunerősítő kiegészítő eledel a kedvenceknek.Mikor ajánlott az E-vitamin alkalmazása?

Zsír – és kalóriaszegény diétán tartott állatoknál
Idős állatoknál
Betegségből lábadozó, legyengült állatoknál
Az immunrendszer támogatására
Szív – és keringési bántalmakkal küzdő állatoknál
Szaporodásbiológiai problémáknál


Az E-vitamin (alfa-tokoferol) egyik leghatásosabb, zsírban oldódó antioxidáns hatású vitamin, mely a szervezetben elraktározódik, védi a szervezet az oxidációs folyamatoktól.


Zsíroldékony tulajdonságánál fogva főképp az egyes sejtek sejthártyáját védi, így védőfaktorként hozzájárul az antioxidáns folyamatokhoz, az öregedés gátlásához.


Védi a bőrt az öregedéstől, erősíti a körmöket és a szőrszálakat.


Véd a szabadgyökök károsító hatásától.


Szabadgyökök minden sejtben keletkeznek azok anyagcseréje során, ez egy természetes folyamat.

Az E-vitamin a védő hatását úgy fejti ki, hogy gátolja a sejtek oxidációs folyamatai során keletkező szabadgyökök termelődését, illetve azok sejtkárosító hatását.

Például intenzívebb mozgásnál a szervezetnek fokozottabb az anyagcseréje és nagyobb az oxigén felhasználása. E miatt több szabadgyök keletkezik a sejtekben, melyek károsíthatják az izomszövetet, fáradtságot és fájdalmat okozva.

Erősíti az immunrendszert, különösen idősebb állatoknak hasznos, javítják az idős állatok immunfunkcióit.
Az immunrendszer normális működéséhez nélkülözhetetlen, mivel az immunsejtek különösen érzékenyek a szabadgyök-reakciók káros hatásaival szemben. A szervezetE-vitamin-szintje nagymértékben befolyásolja az immunsejtek válaszkészségét.

Javítja a sejtek regenerációs folyamatát, ezért különösen hasznos betegség utáni legyengült állapotban, a lábadozás időszakában.
Csökkenti a bőr sérülékenységét, gyorsítja segíti a sebgyógyulás
Nagyon fontos szerepet játszik a sejtfalak jó állapotban tartásában, illetve a bőr, az idegek, az izmok, a vörösvérsejtek, a vérkeringés és a szívműködés egészségének megőrzésében.
E-vitamin általában a magas zsírtartalmú táplálékban található meg, ezért a kalóriaszegény diétán vagy fogyókúrán tartott állatok szervezete kevesebb mennyiségű E-vitaminhoz jut. Ilyen esetekben ajánlott a pótlása.
Az E-vitamint a termékenység vitaminjának tartják, mivel felfedezésekor a kutatók,megfigyelték, hogy ennek hiányában az állatok képtelenek szaporodni. Innen származik a tokoferol elnevezés is, a görög tokosz és a pherein szavakból, melynek jelentése „gyermekszületést elősegítő”. Az E-vitamin hiánya szaporodásbiológiai zavarokat, terméketlenséget, illetve a magzatok méhen belüli elhalását okozhatja.
Kölyökkutyák, illetve vemhes és szoptatós szukák E-vitamin szükséglete nagyobb.
Összetétel: E-vitamin ( alfa-tokoferol) 100 NE / tablettaHogyan kell beadni ezt a terméket?

Az ízesített tablettát az állatok általában önként, szívesen elfogyasztják.

A tablettát lehet közvetlenül az állatnak adni, illetve az ételébe keverni.

Ajánlott 6 – 12 héten keresztül adagolni.Adagolás:

Kutya/macska: 1 tabletta / 10 testsúlykg / napKiszerelés: 100 tabletta / doboz
Adatok
Cikkszám
BV05