TOLLTETVESSÉG ELLENI KÉSZÍTMÉNY

TOLLTETVESSÉG ELLENI KÉSZÍTMÉNY
6 500 Ft
A készítmény az ajánlott alkalmazás mellett elősegíti az élősködőkkel terhelt madarak mentesítését valamint a kártevőmentes állapot fenntartását.
A készítmény az ajánlott alkalmazás mellett elősegíti az élősködőkkel terhelt madarak mentesítését valamint a kártevőmentes állapot fenntartását.ÖSSZETÉTEL (flakononként)

Hatóanyag

Mennyiség

Magnézium - klorid

3 750 mg

Nátrium - klorid

95 mg

C-vitamin (Aszkorbinsav)

3 095 mg

Gyógynövény kivonatok:

2,5 %

Origanum vulgareEchinacea purpureaGinsengCynosbati pseudofructusExcipient aqua valde purificata

Célállat
Galamb, díszmadár, díszbaromfi


Hatása
A készítménnyel kezelt madarak vére emészthetetlenné válik a paraziták számára.


FONTOS
A tetvek kedvező körülmények esetén rendkívüli mértékben szaporodnak (20 nap alatt kb. 40 szeresére nő a számuk!). A tolltetű a gazdaállat vérével táplálkozik, súlyos fertőzöttség esetén a gazdaállat vérének jelentős részét szívják el, gyengítve a madár általános fizikai kondícióját, rombolva az immunitását, végső soron pedig vérszegénységben elpusztul a madár! Ezért nagyon fontos a védekezés: megelőző kezeléssel vagy az alacsony mértékű fertőzöttség esetén alapkezeléssel.Javallat
Díszmadarak, galambok, papagájok, díszbaromfik esetében, amennyiben a vörös tetű atka előfordulásának esélye van, így különösen, ha korábban már észlelhető volt és/vagy a madarak élettere kedvez a kártevők élettani (szaporodási) folyamatainak (20 – 270C). Mindig figyeljük a madarak tollazatát és viselkedését!


Adagolás
Belsőleg, itatással. 1 ml/1 liter itatóvíz dózisban, havonta 4 napon át. A régi falkához újonnan betelepített madarakat lehetőség szerint már másnap, majd egységesen.Figyelmeztetés
Óvakodjunk a túladagolástól!


Mellékhatás: Nem ismert.


Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap


Tárolás

Hűvös (0 – 25 0C), fénytől védett, száraz, gyermekektől elzárt helyen, elektromos sugárzástól távol. Felbontás után legfeljebb 6 hónapig a jelzett módon!


Minőségmegőrzési idő: 24 hónap, bontatlan csomagolásban


Származás: EU
Adatok
Cikkszám
98