URONORM vizeletsavanyító

URONORM vizeletsavanyító
2 400 Ft
URONORM VIZELETSAVANYÍTÓ tabletta kutyáknak és macskáknak.Állatorvosok által kifejlesztett vizeletsavanyító kiegészítő eledel, a húgyutakban keletkező

struvit húgykövek kialakulásának és kiújulásának csökkentésére.Milyen esetben ajánlott:

Diagnosztizált struvit húgykövesség esetén
Struvit húgykövek újra képződésének megakadályozására


Összetétel: Ammónium-klorid 250 mg/ tablettaMár régóta ismert, hogy az ásványi anyagok mind a kutyák, mind a macskák esetében számos rendellenességért, például a húgykő képződésért felelősek.

Kedvenceink életében gyakori problémát jelent a húgykövesség. A vesében, illetve a húgyutakban képződő köveket nevezzük így. Méretüket tekintve lehetnek egészen kicsi, illetve nagyobb méretű kövek, lehet egy vagy több kő is. Kis részben szerves, nagyobb részben azonban szervetlen anyagokból áll. Helyüket tekintve a vesében, húgyvezetékben, de leggyakrabban a húgyhólyagban, illetve a húgycsövet részben vagy teljesen elzárva helyezkednek el.

A húgycső elzáródása, amit a kő vagy kövek beékelődése okoz, elsősorban a kan kutyáknál, illetve a kandúroknál okoz problémát. Ennek anatómiai okai vannak, a hím állatok húgycsöve vékony és kanyarulatos, helyenként szűkületekkel, ahol a kő könnyen megakad. Kutyák húgyhólyagjában pár hónap alatt már diónyi nagyságú kő is keletkezhet. A nőstény állatok húgycsöve rövid, egyenes és tág, náluk ritkán fordul elő a húgycső elzáródása.

A húgykövek kialakulását okozhatja az állatok szükségletet meghaladó, magas fehérje, kalcium, magnézium és foszfát tartalmú táplálék etetése. Kialakulásukat elősegíti még a nagy sűrűségű vizelet pangása, az alsó húgyutak bakteriális fertőzése, az ívóvíz hiánya, száraz eleség etetése és a vizelet-

ürítés akadályoztatása.

Gyakori sétáltatással meg lehet előzni a vizelet pangását a kedvenceknél.Kutyákban rendszerint (60 – 90 %-ban) struvit húgykő képződik, ami a lúgos vizeletben baktériumos fertőzés következtében alakul ki.

A kő képződését elősegíti, ha vizelet kémhatása eléri vagy magasabb a 6,8 értéknél, ha azonban ez az érték 6,5 vagy az alatti, akkor nem keletkeznek, sőt a meglévők feloldódnak.

A lúgos kémhatású vizelet kedvező feltételeket teremt a struvit húgykövek kialakulásának.A vizelet kémhatásának 6,0 – 6,5-re történő csökkentésével, savanyításával csökkenthető a

struvit kövek (magnézium- ammónium-foszfát tartalmú) képződésének kialakulása.

Az ammónium-klorid vizes oldata közepesen savas kémhatású, adásával csökken a vizelet kémhatása.

Speciális diétával, – csökkentett foszfor és magnézium, kevesebb kalcium tartalmú étrend és

vizeletsavanyítás – a struvit húgykövek kialakulását meg lehet előzni és 1-3 hónapon belül

feloldható.Hogyan kell beadni ezt a terméket?

Használat előtt célszerű állatorvos véleményét kikérni.

Súlyos máj- és vesebeteg állatoknak nem javasolt!Az ízesített tablettát az állatok általában önként, szívesen elfogyasztják.

A tablettát lehet közvetlenül az állatnak adni, ill. az ételébe keverni.Adagolás:

1 tabletta/ 4 testsúlykg / nap – korlátlan ideig

2 tabletta / 4 testsúlykg / nap – 6-8 hónapon keresztülKiszerelés: 100 tabletta / doboz
Adatok
Cikkszám
BV10