KALM nyugtató

KALM nyugtató
2 100 Ft
KALM NYUGTATÓ ÉS STRESSZOLDÓ tabletta kutyák és macskák részéreÁllatorvosok által kifejlesztett kiegészítő eledel, melynek gyógynövénytartalmú hatóanyagai stresszmentes életet biztosítanak házi kedvenceinek.Az egyes összetevők közismerten nyugtató, félelem és szorongásoldó, és alvást elősegítő hatással rendelkeznek. Segítenek a legkülönbözőbb és az állatok számára érthetetlen, nehéz helyzetet jelentő stresszes állapotok leküzdésében.

Összetétel: macskagyökér kivonat, citromfű kivonat

A KALM tabletta alkalmazása az alábbi esetekben ajánlott:

viharoknál, mennydörgésnél
tűzijáték esetén
alkalmazható gépkocsival történő utazások során
szeparációs szorongás, gazdától történő időleges elválás
új környezet, gyakori egyedüllét
orvosi rendelőbe és kutyakozmetikába való látogatáshoz
stresszes állatok megnyugtatására
kiállítások során is adható
erős zaj okozta idegesség enyhítésére, félős állatoknak


A KALM tablettában lévő macskagyökér kivonat elősegíti az állatok megnyugvását, enyhíti az ingerlékenységet, oldja a feszültséget a nélkül, hogy az állat elbódulna, nem lassítja le a tudatot. Legfontosabb hatóanyaga a valerénsav, amely serkenti az agyban a gamma-amino-vajsav ( GABA) felvételét, ezáltal általános nyugtató hatást vált ki a szervezetben és ezzel egyidőben megakadályozza, hogy a stresszhormon, a noradrenalin bejusson a sejtekbe. A nyugtató hatáson túl izomrelaxáló hatása is van.

A citromfű kiváló idegnyugtató, félem – és feszültségoldó, normalizálja a vegetatív idegrendszer diszharmonikus működését.

Ismert jelenség, hogy sok kutya erős félelmi reakciót, nyugtalanságot mutat a hangoskodás, a zene, de elsősorban a petárdák, tűzijátékok okozta hang – és fényjelenség miatt. Hasonló

félelmet vált ki a viharos időjárás, főleg mennydörgés és villámlás esetén. Ilyenkor az állatok viselkedése megváltozik, nyugtalanul fel-alá járkálnak, nem találják a helyüket, nyüszögnek, elbújnak. A félelem nyilvánvaló jegyei láthatók az állaton, fülét hátracsapja, nyűszít, farkát behúzza, erősen liheg, remeg. A kertben tartott kedvencek bekéredzkednek a házba, lakásba, de ott sem nyugszanak meg, sok esetben félelmükben elszöknek és zavartan kóborolnak. Jellemző az is, hogy a kedvenc állat félelmi reakciója évről évre erősödik.Hogyan kell beadni ezt a terméket?

Az ízesített tablettát az állatok általában önként, szívesen elfogyasztják.

A tablettát lehet közvetlenül az állatnak adni, ill. az ételébe keverni.

Ajánlott 6 – 8 héten keresztül adagolni.

Egyszeri félelem vagy szorongás esetén a várható stresszhelyzet előtti napokban kezdjük

el adagolni a KALM tablettát.Adagolás:

Típus Testsúly (kg) Tabletta/nap
Kutya kölyök/kistermetű 1 – 10 1
Kutya közepes termetű 10 – 30 2
Kutya nagytermetű 30 + 2 – 3
Macska 0 – 10 kg ½ – 1


Kiszerelés: 100 tabletta / doboz
Adatok
Cikkszám
BV07