HEMAVIT E+SZELÉN 100 ML(ideg- és érszövet károsodás, szív- és vázizom-elfajulás, izomsorvadás, májelfajulás, reprodukciós zavarok stb.)

HEMAVIT E+SZELÉN 100 ML(ideg- és érszövet károsodás, szív- és vázizom-elfajulás, izomsorvadás, májelfajulás, reprodukciós zavarok stb.)
2 000 Ft
Összetétel (literenként)


Hatóanyag

Mennyiség
E vitamin

100 000 mg

Nátrium-szelenit

1 000 mg


Célállat
Baromfi, szarvasmarha, juh, kecske, sertés, nyúl

Hatása

Az egyes takarmány-komponensekben található telítetlen zsírsavakból könnyen képződnek a sejteket, szöveteket, különösen az ideg- és érszövetet, a váz- és szívizomzatot károsító peroxidok. Az E-vitamin zsírban oldódó, antioxidáns hatású vitamin, meggátolja a peroxidok képződését, védi a sejtmembránt. Jótékony hatása van a reprodukciós folyamatokra. A szelén létfontosságú nyomelem, amely egy, a peroxidok reprodukciójáért felelős enzim, a glutationperoxidáz aktív centrumát képezi. A szelén és az E vitamin egymás hatását erősítve védik a sejteket a peroxidok káros hatásától.

Javallat

Minden állatfajnál a szelén- és E-vitamin hiánybetegségek - pl. ideg- és érszövet károsodás, szív- és vázizom-elfajulás, izomsorvadás, májelfajulás, reprodukciós zavarok stb. - megelőzésére és gyógykezelésére. A hemavit E+Szelén különösen a növekedés kritikus szakaszaiban ajánlott az izomsorvadás leküzdésére. Az E-vitamin és a szelén biztosítja az izom-, érrendszeri és idegfunkciók jó működését. Baromfinál a hemavit E+Szelén javítja a brojlerek és a szülőpárok növekedését és tollazatát is.

AdagolásÁllatfaj

Használat
Napi mennyiség
baromfi, nyúl

3-5 napon át

1 ml / 1 liter ivóvíz

sertés

3 napon át

10 ml

szarvasmarha

15 napon át

40 ml

egyéb állatfaj

3-5 napon át

1 ml/10-20 ttkg


Figyelmeztetés

A készítmény alkalmazását mindenkor dokumentáljuk. Óvakodjunk a túladagolástól! Véletlen túladagolás esetén, tüneti kezelésként C- és B-vitaminok, valamint metionin együttes adagolása javasolt.

Mellékhatás: A javasolt adagolási útmutató betartása mellett nem ismert.


Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 0 nap


Tárolás: Hűvös, fénytől védett, száraz, gyermekektől elzárt helyen. (0 - 30 0C)


Minőségmegőrzési idő: 24 hónap

Származás: EU
Adatok
Cikkszám
31