CALCITABS csontok, fogak

CALCITABS csontok, fogak
2 700 Ft
CALCITABS Kalciumot és D-vitamint tartalmazó csonterősítő tabletta kutyák és macskák részére

Kedvenceink vitaminokkal és ásványi anyagokkal való ellátása fontos előfeltétele jólétüknek és teljesítményüknek.Állatorvosok által kifejlesztett kiegészítő eledel a csontok és a fogak normális funkciójának megőrzéséért.Jól értékesülő kalciumot és annak felszívódását elősegítő D-vitamint tartalmaz.

Összetétel: kalcium, D-vitamin, almasavAz alábbi esetekben különösen ajánlott:

nagytestű kölyökkutyáknak
gyors növekedésű kutyafajtáknak
vemhesség és szoptatás alatt
a szervezet optimális kalcium ellátottságának biztosításához
csontok szilárdságának kifejlődéséhez és megőrzéséhez a fogak megfelelő kifejlődéséhez


A kalcium létfontosságú ásványi anyag, amelyre számos szervi folyamat aktiválásához és fenntartásához szükség van. A kalcium a csontok és a fogak lényeges összetevője és szerepet játszik a normális csont funkció megőrzésében, a normál izomfunkciókban, az idegsejtek anyagcseréjében és a normális véralvadásban. Mivel kalciumot a szervezet nem tud előállítani, ugyanakkor folyamatosan ürül belőle, az étrenden keresztül kell biztosítani a rendszeres bevitelt és felszívódást.

Az egyik leggyakoribb ásványi anyag a szervezetben. A teljes testtömeg kb. 1,5%-át teszi ki. Az összes kalcium 99%-a gyakorlatilag a csontokban és a fogakban található, míg a maradék 1% a különböző szövetekben és a vérben van jelen.

Ugyancsak a kalcium biztosítja a szívizom összehúzódását, ritmusát és tónusát, ellensúlyozza a kálium és a nátrium szívre gyakorolt negatív hatását.

Ha a táplálékban kevés a kalcium, a szervezet a csontokból vonja el azokat, és a fejlődő állatban ennek a folyamatnak csontlágyulás lesz a következménye.

A kalcium a bélből szívódik fel, anyagcseréjét a szervezetben a mellékpajzsmirigy-hormon, valamint a vese munkája szabályozza. Kalcium hiányában fokozott szívműködés, izom-összehúzódás, görcsök tapasztalhatók az állaton. A vemhes és szoptatós szukák, valamint a kölykök kalciumszükséglete sokkal nagyobb, mint a felnőtt állatoké. A D-vitamin szerepe igen jelentős, mert csak ennek hatására rakódik le a kalcium a csontokban.

Kistestű állatoknál előfordul, hogy a szoptatással nagy mennyiségben ürülő kalciumot az eleségből felszívódó és a csontokból mozgósított kalcium együttesen sem képesek pótolni, ezért a vérben kalciumhiányos állapot alakul ki. A kórkép kivételesen nagytestű fajtáknál is tapasztalható, Az alacsony vérkalcium-szint következtében az izomműködés zavart szenved, ami erőtlenségben, remegésben és kötött járásban mutatkozik.

A D-vitamin szabályozza a kalcium beépülését a csontokba, ezért elengedhetetlen, hogy a kalcium mellé megfelelő D-vitaminhoz jusson szervezet. Segíti a kalcium felvételét, amire a kalcium csontokban történő raktározása szempontjából van nagy szükség.

A D-vitamin hiány súlyos problémákat okozhat a kutya/macska csontjaiban. Amennyiben az állatoknak nélkülözniük kell a D-vitamint, megduzzadhatnak az ízületeik, lábaik hajlottá válhatnak.

Almasav: előnyösen befolyásolja a kalcium bélből történő felszívódását és így értékesülését.Hogyan kell beadni ezt a terméket?

Az ízesített tablettát az állatok általában önként, szívesen elfogyasztják.

A tablettát lehet közvetlenül az állatnak adni illetve az ételébe keverni.

Ajánlott 2 hónapon keresztül adagolni.Adagolás:

Típus Testsúly (kg) Tabletta/nap
Kutya kölyök/kistermetű 1 – 10 1 – 2
Kutya közepes termetű 10 – 20 2 – 4
Kutya nagytermetű 30 + 4 – 6
Macska 0 – 10 kg 1 – 2


Kiszerelés: 100 tabletta / doboz
Adatok
Cikkszám
BV04